Pirmą kartą vykusiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ buvo suorganizuotas ir „IKI“ Barbekiu kepėjų čempionatas. Jame varžėsi aštuonios profesionalų ir mėgėjų komandos, o nugalėjo kauniečių komanda „Bazilikas“.
Nugalėtojų komandos sudėtyje – 23 m. Nerijus Kulišauskas ir 27 m. Antanas Stankevičius, dirbantys profesionalių virėjų darbą.
„Šis čempionatas mums buvo tikras iššūkis ir tuo pačiu smagi pramoga. Priešininkų komandos buvo išties stiprios ir parodė neblogus rezultatus, tačiau stengėmės apie konkurentus negalvoti ir tiesiog daryti tai, ką labiausiai mėgstame – kepti grilyje. Gaminome patiekalus, kuriuos geriausiai žinome, taip pat ir improvizavome. Manome, kad patirtis bei puikus darbas komandoje ir buvo tie pagrindiniai faktoriai, lėmę mūsų pergalę“, – teigia nugalėjusios komandos atstovas Nerijus Kulišauskas.
Laimėtojai daugiausiai balų iš komisijos gavo už šonkauliukų patiekalą. Kitas komandas jie pralenkė savo profesionalumu, kūrybingumu, išmone, taip pat puikiais darbo komandoje gebėjimais ir greičiu. Jiems buvo įteiktas pagrindinis čempionato prizas „Cobb“ kepsninė bei prekybos tinklo „IKI“ įsteigtos dovanos.
Visos komandos turėjo paruošti po tris patiekalus: žuvies, mėsos, o ruošiant trečiąjį buvo palikta galimybė laisvai improvizuoti.
I vieta Komanda „Bazilikas“ – Antanas Stankevičius ir Nerijus Kulešauskas (Kaunas)
II vieta Komanda „BBQ Junior“ – Vilmantas Pivoriūnas ir Ramūnas Janušaitis (Kaunas)
III vieta Komanda „Surf to Taste“ – Brigita Narmontaitė, Dovilė Šeputytė ir Alina Štombergaitė (Palanga)